"Rugvilė" su didele meile kepami imbieriniai sausainiai visomis šeimos šventėmis ir progomis

1. Sausainių gaminimo laikas

    1.1. Dekoruoti sausainiai pagaminami per 2-4 d.d. Išskirtinių rinkinių (prie rinkinio nurodyta) gaminimo laikas gali trukti 10-15 d.d.

    1.2. Skubūs ir išankstiniai užsakymai priimami el.paštu info@rugvile.lt, telefonu +370 640 21 933 arba Facebook žitute.

  1.3. Šventiniu laikotarpiu gaminimo laikas gali skirtis. Visa informacija apie pasikeitimus bus pateikta el.parduotuvėje ir socialiniuose tinkluose. 

2. Sausainių laikymo rekomendacijos

      2.1. Laikyti vėsiai.

     2.2. Rekomenduojama patalpų drėgmė 55-65 proc. Esant sausam kambario orui, sausainis gali pakietėti. Šiuo atžvilgiu kietumas nėra senumo požymis, o tik aplinkos poveikis. Jeigu kambaryje pakankamai drėgna, sausainis minkštėja ir bus minkštas. 

       2.2.1. Jeigu kartais vis tik patalpoje yra pakankamai sausa ir sausainis pakietėja, jį galima sudrėkinti, t.y. suminkštinti. Tokiu atveju sausainius išpakuoti iš dėžutės ir maišelių, sudėti į sandarią dėžutę. Šalia sausainių (neturi liestis) įdėti prapjautą citriną ar kažką kitą, kas savyje turi daug drėgmės. Dėžutę uždaryti ir palaikyti 12-24 val., priklauso nuo sausainių kiekio ir sausainio sukietėjimo. Taip sausainiai įgauna drėgmės ir vėl suminkštėja.

   2.3. Sausainius rekomenduojame suvartoti per 2-3 mėn. 

3. Sausainių pakavimas

   3.1. Visi dekoruoti sausainiai, nesvarbu su dėžutėmis ar be dėžučių, atskirai po vieną pakuojami į skaidrius maišelius su lipnia juostele.

   3.2. Rinkiniai pakuojami į kartonines dėžutes su skaidriu langeliu. Pagrindinių dėžučių dydžiai: 12x12 cm; 8x22 cm; 13x28 cm; 20x20 cm; 25x25 cm

4. Sausainių dekoravimo ypatumai

   4.1 Norint išgauti gražias, ryškias spalvas reikalingas nemažas kiekis dažų, kurių dažnu atveju yra panaudojame per daug, t.y. viršina leistinas normas. Dėl šios priežasties "Rugvilė" dekoruodama sausainius dažus naudoja tik ant glaisto viršaus, o ne juos įmaišo į patį glaistą. Tokiu metodu dekoruotose sausainiuose dažų kiekis yra labai mažas.

  5. Dekoruotų sausainių sudedamosios dalys

     5.1. Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai , cukrus, natūralus medus, 82 proc. sviestas, cukraus pudra (cukrus, gliukozė), kiaušiniaieibuminas (kiaušinių baltymų milteliai, cukrus, citrinų rūgštis), citrinų sultys (citrinų sultys, eterinis aliejus gautas iš citrinos žievelės, antioksidantas-kalio metabisulfitas), gliukozės sirupas, kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos (natrio karbonatai, difosfatai,), bulvių krakmolas), maistiniai dažai (Vanduo, etanolis, E202, E330, E422, E433 ir dažikliai E110*, E102*, E122*, E133, E151). * gali neigiamai paveikti vaikų aktyvumą ir dėmesį.