"Rugvilė" su didele meile kepami imbieriniai sausainiai visomis šeimos šventėmis ir progomis

1. Sausainių gaminimo laikas

    1.1. Dekoruoti imbieriniai sausainiai pagaminami per 1-2 d.d. Išskirtinių rinkinių (prie rinkinio nurodyta) gaminimo laikas gali trukti iki 10 d.d.

    1.2. Skubūs ir išankstiniai užsakymai priimami el.paštu info@rugvile.lt, telefonu +370 640 21 933 arba Facebook žitute.

  1.3. Šventiniu laikotarpiu gaminimo laikas gali skirtis. Visa informacija apie pasikeitimus bus pateikta el.parduotuvėje ir socialiniuose tinkluose. 

2. Sausainių laikymo rekomendacijos

      2.1. Laikyti kambario temperatūroje.

     2.2. Rekomenduojama patalpų drėgmė 55-65 proc. Esant sausam kambario orui, sausainis gali pakietėti. Šiuo atžvilgiu kietumas nėra senumo požymis, o tik aplinkos poveikis. Jeigu kambaryje pakankamai drėgna, sausainis minkštėja ir bus minkštas. 

       2.2.1. Jeigu kartais vis tik patalpoje yra pakankamai sausa ir sausainis pakietėja, jį galima sudrėkinti, t.y. suminkštinti. Tokiu atveju sausainius išpakuoti iš dėžutės ir maišelių, sudėti į sandarią dėžutę. Šalia sausainių (neturi liestis) įdėti prapjautą citriną ar kažką kitą, kas savyje turi daug drėgmės. Dėžutę uždaryti ir palaikyti 12-24 val., priklauso nuo sausainių kiekio ir sausainio sukietėjimo. Taip sausainiai įgauna drėgmės ir vėl suminkštėja.

   2.3. Sausainius rekomenduojame suvartoti per 3 mėn. Nors dėl natūralaus medaus naudojimo, kaip žinome medus yra natūralus konservantas, jų galiojimo laikas galimas iki 6 mėn. 

3. Sausainių pakavimas

   3.1. Visi dekoruoti imbieriniai sausainiai, nesvarbu su dėžutėmis ar ne dėžučių, atskirai po vieną pakuojami į skaidrius maišelius su lipnia juostele.

   3.2. Rinkiniai pakuojami į kartonines dėžutes su skaidriu langeliu. Pagrindinių dėžučių dydžiai: 12x12 cm; 8x22 cm; 13x28 cm; 20x20 cm; 25x25 cm

4. Sausainių dekoravimo ypatumai

   4.1 Norint išgauti gražias, ryškias spalvas reikalingas nemažas kiekis dažų, kurių dažnu atveju yra panaudojame per daug, t.y. viršina leistinas normas. Dėl šios priežasties "Rugvilė" dekoruodama imbierinius sausainius dažus naudoja tik ant glaisto viršaus, o ne juos įmaišo į patį glaistą. Tokiu metodu dekoruotose sausainiuose dažų kiekis yra gerokai mažesnis (pridetoje nuotraukoje matyti panaudotų dažų sluoksnis, tai tik mažų dulkelių pavidalas.)

  5. Dekoruotų sausainių sudedamosios dalys

  5.1. Imbierinis sausainis: a.r. KVIETINIAI miltai, 82proc. sviestas, cukrus, natūralus medus, KIAUŠINIAI, prieskonių mišinys (prieskonių dedama labai mažai) (gvazdikėliai, cinamonas, kardamonas, muskato riešutas, kvapieji pipirai, imbieras), kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos geriamoji soda, tetranatrio pirofosfata).

   5.2. Glaistas: cukraus pudra, sausas kiaušinio baltymas (kiaušinių baltymų milteliai, cukrus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis), vanduo, citrinos sultys.

   5.3. Dekoras: maistiniai dažai. Spalvos: juoda, geltona, raudona, mėlyna (Vanduo, etanolis, glicerolis, amulgatoriai ir dažikliai E422, E433, E133, E171,  E102*, E122*, E151, E110*). * gali neigiamai paveikti vaikų aktyvumą ir dėmesį.